Točkovi
U okviru Belgrade Sport Fest-a, koji se održava od 10-12. juna na Adi Ciganliji uz ostale sportove, koji će imati svoju prezentaciju u okviru ovog događaja, svoje zasluženo mesto imaće i auto-moto sport, uz prezentovanje svih ostalih sadržaja i aktivnosti koji prate fenomen automobilske industrije. Organizaciono tehnički deo Sport Fest-a,  zadužen za realizazaciju ovog dela manifestacije, popularno je nazvan «Točkovi».
Koncept
Događaj je zamišljen kao aktivno prezentovanje nekoliko atraktivnih disciplina u okviru automobilske industrije. U pitanju su sledeći sadržaji:
  1. Tuning & Styling
  2. Izložba ATV vozila i promocija extreme parka Gravel
  3. Takmičenje u vožnji skutera

Zajedničke karakterstike, svih  navedenih disciplina, biće visok stepen inerakcije sa posetiocima, prateći promo timovi devojaka i obavezno učešće najatraktivnijih i najpopularnijih ličnosti vezanih za pomenute kategorije auto-moto sporta, odnosno auto-moto industrije.


1. TUNING & STYLING
Tuning Styling izložbe, su veoma posećene izložbe automobila modifikovanih u pojedinim elementima dodavanjem dodatne opreme, a sve u cilju unapređenja saobraćajno-tehničke kulture i jačanja sportskog duha.

Prva tuning styling manifestacija je odrzana 2003. godine na Novom Beogradu ,u organizaciji ATC(Auto tuning club-a).Ove vrste manifestacije su zamisljene kako bi okupile ljude koje zanima  modifikovanje serijskih automobila.Manifestacija koja ce biti odrzana na Belgrade Sport Fest ce biti 8. po redu.

Na manifestaciji ce se odrzati  takmicenje u ICE(In Car Entertaiment).U prepodnevnim casovima  ce posetioci biti u prilici da prisustvuju otvorenim seminarima o stylingu automobila,a u popodnevnim casovima tema seminara ce biti ICE.
 
Tokom sva tri dana  Belgrade Sport Fest-a Tuning Styling ce izlagati modifikovane automobile,a bice zastupljeni i motorcikli.Pored najavljenog progama u planu je jos i tzv. „paljenje guma” , ali vise o tome na samoj manifestaciji.


ATC Jurija Gagarina 231, Novi Beograd
Trzni centar ENJUB lok.333
tel: 011/217 52 14
e-mail: office@fandjo.co.yu
www.tuning.co.yu


2. IZLOŽBA ATV VOZILA I PROMOCIJA EXTREME PARKA GRAVEL
ŠTA JE ATV?

ATV je skraćenica od all terrain vehicle odnosno vozilo za sve terene i označava vozilo na četiri točka sa pogonom na zadnja dva ili sva četiri točka. Vozilo je jednosed, a položaj vozača i upravljanje vozilom je kao kod motocikla.

Osnovna namena vozila je vožnja po prirodi u svim vremenskim uslovima i za ostala vozila teško pristupačnim terenima. Prema nameni mogu se podeliti na sportska, namenska i radna. Spotrski atv ima pogon na zadnje točkove, kvalitetno vešanje sa brzim odzivom, relativno veliku brzinu kretanja (negde dostiže i 150km/h) i namenjen je sportsko rekreativnoj vožnji ili takmičarskoj vožnji.


             
EXTREME PARK “GRAVEL”

Park se nalazi u prigradskoj zoni Beograda 200 m od medjunarodnog puta E75 (auto put Beograd-Zagreb) putujići od centra grada ka aerodromu “Surčin”.

U okviru extreme parka Gravel izradjene su dve zemljane staze, jedna za ATV sa blažim i brzim krivinama dužine oko 750 m i moto cross staza sa zahtevnijim krivinama i većim skakaonicama dužine oko 1250 m. Ove dve staze se jednostavnom izmenom mogu spojiti u jednu ukupne duzine 2000 m. ATV Klub “Gravel” poseduje šest vozila koja se mogu rentirati sa neophodnom opremom za vožnju i to su jedna od nakvalitetnijih ATV vozila u svetu, Kawasaki KFX 700 5 kom. i KFX 400 1 kom.

Uz stazu se nalazi parking i objekat sa kafe klubom “Shoopa”, prostorija za čuvanje oreme kao i kancelarija ATV Kluba “Gravel” i Saveza extremnih sportova Srbije čiji smo osnivači uz klubove “Extreme summit team” i “Snowflake”.

U okiviru Belgrade Sport Fest-a, ATV klub Gravel će predstaviti najbolja ATV vozila u ovom trenutku kao i par vrhunskih sportskih moto kros vozila, na svom štandu. Za ovu priliku veličina izložbenog prostora će biti 50 m², koji će se nalaziti na velikom parkingu predviđenom za prezentaciju “Točkova”.


ATV Klub Gravel
Tomic Dejan : 063 7784 823
Nedeljkovic Vladimir : 063 853 9113
Adresa: Karadjordjeva 135, 11260 Umka-Beograd
www.atvgravel.com
office@atvgravel.com


3. TAKMIČENJE U VOŽNJI SKUTERA
Datum i vreme održavanja: Subota 11.06.2005. godine, od 12h do 18h

Mesto održavanja: Parking plato na Adi Ciganliji

Ciljevi manifestacije: Poboljšavanje bezbednosti u saobraćaju vozača skutera i njihova edukacija

Broj takmičara: Ograničen na 100 učesnika koji sami obezbeđuju skuter za takmičenje i donose na uvid vozačku dozvolu ili PSP dozvolu

Organizator: Sportski auto-moto savez Beograda uz pomoć Vespa Club-a, Beograd

Fond nagrada: 3 pehara i 10.000 dinira u bonovima za gorivo

Program: Takmičenje se sastoji iz teoretskog i praktičnog dela. Prvo će se rešavati testovi iz poznavanja propisa o bezbednosti u saobraćaju i opšte kulture. Drugi deo je vožnja ispita spretnosti na postavljenom poligonu. Zbir najmanje kaznenih poena iz oba dela, daje pobednika.

Satnica:
12:00 
Početak i prijavljivanje takmičara uz preuzimanje testova
Na testu nisu dozvoljene ispravke, penalizacija će biti označena na testu.
14:00
Predavanje urađenih testova
15:00
Vožnja ispita spretnosti sa vremenskom kontrolom
Ispit spretnosti se sastoji od slalom vožnje između čunjeva, prelaska preko « klackalice » i vožnje «osmice». Spuštanje noge na podlogu, dodirivanje čunja, neispravno urađena «klackalica», vrede po 5 kaznenih poena, a svaki sekund 1 kazneni poen.
17:30
Proglašenje pobednika i završetak manifestacije


NAPOMENA: U slučaju kiše i vlažne podloge takmičenje se otkazuje. Učesnici su obavezni da nose kacigu i voze na sopstvenu odgovornost.

Prijavite se!


SPORTSKI AUTO-MOTO SAVEZ BEOGRADA
Kneza Mihaila 2
t/f : 011/ 26 26 476, 011/ 26 20 931
Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS