Sportsko penjanje
PLAN PLANINARSKOG SAVEZA SRBIJE, PLANINARSKOG SAVEZA BEOGRADA, ODSEK ZA SPORTSKO PENJANJE ZA BELGRADE SPORT FEST 10-12. JUN 2005.
Petak 10. juni i subota 11.juni 2005. godine

12.00 - 20.00       Prezentacija sportskog penjanja za posetioce Ade.
Za 150 posetioca Ade koji su se prethodno prijavili na našem sajtu biće organizovano penjanje na veštačkoj steni na prilagođenim stazama za početnike. Svi koji se popenju 3 smera do vrha kvalifikovaće se za takmičenje za rekreativce. Finale je u nedelju u 16.00. Nagrada za osvojena prva tri mesta (M,Ž) za rekreativce je besplatno učlanjenje u klub i penjanje na veštačkoj steni na Adi u trajanju od 30 dana.


Nedelja 12. juni 2005. godine

Zvanični Državni kup u sportskom penjanju (boduje se za državno prvenstvo) u disciplinama: težinsko i brzinsko penjanje u kategorijama seniori (M,Ž). Ukupno 4 kategorije. Postoji mogućnost održavanja takmičenja u juniorskim kategorijama.

11.00       Kvalifikacije
16.00       Finale Državnog kupa i rekreativaca

Spisak dobitnika možete pogledati ovde.


O sportskom  penjanju  i veštačkoj  steni  na  Adi
Sportsko  penjanje razvilo se kao disciplina alpinizma gde se penju kratki, ali ekstremno teški smerovi odnosno staze u stenama. Penjačka oprema se koristi kao sigurnost u slučaju pada i ne sme se koristiti pri napredovanju.  Veštačka stena na Adi Ciganliji predstavlja penjački centar takmičarskih događaja i okupljanja novih članova. Stena je reljefna i od poliestera je. Visina stene je 15m, a obim 25m. Otvorena je za sve posetioce Ade i mogu probati penjanje svi stariji od 6 god. na prilagođenim lakim stazama za početnike. Informacije o penjanju mogu se videti na sajtu.


Penjački klub vertikal
tel 381 64 13 13 109
www.vertikal.org.yu1901. god. započelo se sa organizovanim bavljenjem planinarstvom formiranjem srpskog planinskog  društva. U  okviru Planinarskog saveza deluju specijalizovane službe i odseci: sportski penjači, alpinisti, speleolozi (pećinari),  gorska služba spasavanja, služba vodiča i pohoda, planinska orijentacija, planinski biciklizam...


Planinarski savez Srbije
Dobrinjska 11
tel 381 11 2642 065
Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS