Šah
PLAN ŠAHOVSKOG SAVEZA BEOGRADA ZA BELGRADE SPORT FEST 10-12. JUN 2005.
Petak 10. juni u 17.00,  subota 11. juni i nedelja 12. juni 2005. godine u 10.00

Šahovska škola u prirodi

Koncept: Šahovska škola će se održavati svakog dana za vreme trajanja festivala na otvorenom prostoru na Adi (u slučaju lošeg vremena nastava se može izvoditi u zatvorenom prostoru) u trajanju od tri vezana školska časa. Popularna predavanja uz praktičnu nastavu izvodiće poznati beogradski šahisti. Polaznici škole će biti učenici osnovnih i srednjih škola, kao i ljubitelji šaha nezavisno od starosnog doba.

Promoter šaha bi mogao biti legendarni velemajstor Svetozar Gligorić, osvajač 13 olimpijskih medalja.


Subota 11. juni 2005. godine

17.00       Simultanka na 100 tabli

Koncept: Simultanka je zamišljena kao sportski događaj u kome će  5 istaknutih beogradskih šahista igrati istovremeno (svaki na 20 tabli) protiv 100 ljubitelja šaha. 70 učesnika simultanke će biti učenici osnovnih škola, a 30 učesnika će se odrediti na osnovu slobodne prijave organizatoru (ŠSB). Predviđeno vreme trajanja simultanke je oko 4 sata.

Potrebna oprema: Šahovske garnitrure donose sa sobom učesnici simultanke, a jedan deo garnitura obezbediće Šahovski savez Beograda.

Napomena:
Pored navedenih aktivnosti u okviru festivala organizovaće se i druge aktivnosti kao na primer: meč javnih ličnosti na velikoj šahovskoj tabli, prvenstvo penzionera, masovni brzopotezni turniri, prikazivanje filmova sa velikih šahovskih događaja i drugo.


Šahovski savez Beograda
Deligradska 27
tel 381 11 656 846
Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS