Streljaštvo (leteće mete)
Streljački savez za leteće mete SCG ima čast i zadovoljstvo da vas u okviru Sport festa upozna sa osnovama streljaštva na leteće mete. Iskoristite priliku i proverite  svoje reflekse i talenat na "laser shoot" simulatoru koji se koristi za obuku u školama streljaštva. Radi se o simulaciji disciplina letećih meta i to: Trap, Dabl Trap i  Skit. Ukoliko u ovome pronađete sebe i poželite da se oprobate i na pravom poligonu onda dođite u "BG Sportski centar Kovilovo" najsavremeniji i najbolje opremljeni streljački sportski centar koji sem uživanja strelcima i onima koji to žele da postanu nudi još mnogo toga. Više informacija saznaćete na www.bgsck.org.yu.

Posetite nas i nećete pogrešiti. Dobrodošli, čekamo vas.


EUROPEN CHAMPIONSHIPS 2005
25m/50m/300m/RT/Shotgun
Men, Women, Junior Men, Junior Women
2 - 15 July 2005, Belgrade
Olympic Range "BG Sportski centar KovilovoISSF WORLD CUP 2005
Trap-Skeep (Men/Women) - Double Trap (Men)
Grand Prix Double Trap Women
14 - 21 July 2005, Belgrade
BELGRADE - SERBIA & MONTENEGRO


Na Evropskom prvenstvu 2005 u svim streljačkim disciplinama i Svetskom kupu 2005 u disciplinama letećih meta očekuje se učešće predstavnika iz 170 zemalja (oko 3500 sportista i pratećeg osoblja) s tim da  događaj prati preko 100 novinara. Oba takmičenja će se odvijati po pravilima i pod nadzorom ESC i ISSF-a.

Takmičenja će se održati u „BG Sportskom centru Kovilovo“ koji je lociran u idealnom prirodnom ambijentu, udaljen samo 12 km od centra grada, na površini od 26 hektara. Za discipline letećih meta (Trap, Dubl Trap, Skeet) koje su od 1912. olimpijske discipline, napravljeno je 6 kombinovanih strelišta kao i sporting kompakt strelište idealno za trening lovaca i razonodu. Sva strelišta su strogo severno orijentisana i građena prema standardima Međunarodne streljačke federacije (ISSF), opremljena najsavremenijom opremom (Matareli mašinama za glinene golubove , El Fipa elektroničkom opremom, displejima za rezultate) pa je »BG sportski centar Kovilovo« svake godine uz brojna domaća takmičenja, domaćin i 7 međunarodnih Grand Prix takmičenja koja su uključena u Kalendar ISSF-a. Zahvaljujući tehničkoj opremljenosti, mogućnostima pripreme za takmičenja, kao i komforu koji pruža strelcima ovo strelište je svrstano među najbolja u svetu i proglašeno jednim od tri oficijelna trenažna centra u Evropi.
U fazi je izgradnja kapaciteta za MK oružje (25m / 50 m puška-pištolj) i pokretne mete čime će kompleks objediniti sve potrebne sadržaje za razvoj i unapređenje streljaštva koje je u poslednjih pedesetak godina zemlji donelo  209  medalja od čega 10 olimpijskih.
Iako namenjen prvenstveno streljaštvu »BG sportski centar Kovilovo« raspolaže i  drugim sadržajima. U predivnom prirodnom ambijentu okružen sa 100 hektara šume, bogate raznim vrstama drveća i ptica, boravak ovde nudi mnoštvo mogućnosti i prijatnih iznenađenja svim generacijama, tako da obogaćuje turističku ponudu grada.
Detalje o „BG sportskom centru Kovilovo“, kao i detalje o Evropskom prvenstvu 2005 i ISSF Svetskom kupu 2005 možete naći na sajtu www.bgsck.org.yu.
Detalje o međunarodnim GP takmičenjima, kao i domaćim takmičenjima u disciplinama letećih meta možete naći na sajtu www.yuclaytarget.org.yu.


Streljački savez za leteće mete SCG
11211 Beograd, Zrenjaninski put 170
Tel: 3328-908
Fax: 33-28-726

E-mail: yuclatar@eunet.yu
Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS