Krav Maga
Planirani program Krav Maga i Shootfighting – Shooto za Belgrade Sport Fest će biti naknadno objavljen!
Krav Maga – Izraelska Borilačka veština

Prezentacija će se održati u periodu u petak 10. juna od 20.30 - 21.00h.

Odbrambeno Taktički sistem Izraelskih Odbrambenih Snaga, Specijalnih jedinica, Policije, Security agencija.

Osnivačem Krav Mage smatra se Imi Lihtenfild, danas je vodeći autoritet u svetu gospodin Eyal Yanilov. Trenutno jedini Krav Maga Instruktor u SCG je Jovan Manojlović.
Krav Maga je podeljena na 4 sektora: Vojni, Policijski, Security i Civilni.

Krav Maga obuhvata: samoodbranu, odbranu od svih mogućih vrsta napada i pretnji praznim rukama, oštrim objektima (noževima itd.), vatrenim oružjem (duga i kratka cev), tupih oružja (štap, palica itd. ), u svakom mogućem okruženju: otvoren prostor, zatvoren prostor, za stolom, u krevetu, u gomili ljudi, u vodi, u mraku, u autu itd.

Zbog specifičnog treninga, obuke, drilova trenutno je najzastupljenija borilačka veština u većini armija i policija sveta, na svim kontinentima u preko 40 zemalja.
KM je trenutno najpopularniji oblik treninga samoodbrane u svetu, jednako dostupan svima i starima i mladima, i muskarcima i zenama.U Krav Magi je u potpunosti došao do izražaja izraelski u realnosti utemeljeni praktični duh.


Shootfighting – Shooto  izvorno moderna Japanska borilačka vestina

Prezentacija će se održati u periodu u subotu 11. juna od 18.00 - 18.20h.

Borilačka veština koja je nastala 70’ih godina 20 veka i izvorno vodi poreklo iz Japana.

Osnovni razlog nastajanja ovog sporta je pokušaj prevazilaženja slabosti, nedostataka i takmičarskih ograničenja pojedinačnih borilačkih sportova. Cilj je bio stvaranje kompletnog borca – takmičara.
Došlo je do sjedinjavanja Olimpijskih borilačkih sportova u jednu celinu. Sjedinjenu su: boks, judo i rvanje u jednu borilačku veštinu- shootfight – shooto. Kasnije su na Shootfight imali uticaj i drugi borilački sportovi kao Tajlandski boks, Kik boks, Brazilski jiu jitsu.
Održavaju se Svetski i Evropski Šampionati. Dvojica predstavnika za ovaj sport u SCG su Shootfight – Jovan Manojlović, Shooto – Miodrag Petković.
Trenutno ovaj vid takmičenja koji se u svetu održava pod različitim imenima je jedna od najpopularnijih borilačkih veština, i polako uzima primat nad klasičnim borilačkim sportovima.


Jovan Manojlović
Krav Maga Instruktor, predstavnik Internacionalne Krav Maga Federacije IKMF za SCG
Predstavnik ShootersMMA organizacije za SCG       
tel +381 64 341 0 565
Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS