Muzički program
Na lokaciji pored bandžija, u nedelju 12. juna, počev od 21 čas nastupiće:

  • Zid Mortal
  • Rare
  • Podela pehara i diploma pobednicima turnira
  • Van Gogh


Van Gogh
Grupa je osnovana januara 1986. godine u postavi:

  • gitarista Zvonko Đukić Đule
  • bubnjar Srboljub Radivojević
  • klavijaturista Đorđe Petrović (ex Zajedno)
  • pevač Goran Milisavljević
  • basista Predrag Popović (ex Rock Ekspres)


Pre toga Đule je imao srednjoškolski sastav Haos, a u to vreme njegov brat Ljubomir Đukić svirao je klavijature u Električnom orgazmu. Već februara 1986. godine grupa Van Gogh objavljuje promo singl sa pesmom "Tragovi prošlosti", a maja iste godine pojavili su se na Omladinskom festivalu u Subotici gde su osvojili drugu nagradu publike i treću žirija.

Krajem 1986. godine izlazi im debi album za koji je muziku napisao Đukić, tekstove Milisavljević a produkcijom se bavio Đorđe Petrović. Pored obnovljenih verzija pesama "Tragovi prošlosti","Tvoj smeh" i "Menjam se", sa kojima su nastupali u Subotici, tu su "Kako zove se", "Noćno nebo","Znam" i druge. Oštrijom svirkom ponudili su pevljive kompozicije zasnovane na rock tradiciji. Posle serije koncerata, grupa prestaje sa radom i tokom te pause Zvonko Đukić nastupa sa sastavima Fit (učestvuje na snimanju njihove debi ploče), EKV (album "Samo par godina za nas") i u grupi Nikole Čuturila. Rad obnavljaju 1990. godine objavljivanjem promo singla "Gubiš me" i albumom "Svet je moj", godinu dana kasnije. Đule se tada prvi put pojavljuje u ulozi pevača. Ploču snimaju Srba Radivojević, basista Aleksandar Barać, bubnjar Vladan Cvetković i klavijaturista Vlada Barjaktarević koji je bio i producent. Kao gosti na snimanju su bili Milan Mladenović, Margita Stefanović, Zoran Radomirović Švaba i Tanja Jovićević. Autor muzike i većine tekstova opet je Đule, pesmama "Neko te ima", "Gubiš me", "Dibuk" nastavljaju sa nešto kompleksnijom varijantom svog osnovnog zvuka. Treći album "Strast" pripremaju kao trojka Đule, Srba i Aca, a na snimanju učestvuju Rambo Amadeus, Marija Mihajlović, Pera Džo i Fredi i Marko (New Age Band), a produkciju je radio Saša Habić. Pesmama "Aleluja", "Nemoj biti lud", "Basna" profilišu gitaristički rock glavne struje. Godine 1995. objavljuju kompilacijski CD na kome je petnaest pesama sa predhodna tri albuma i "Zemlja čuda" sa singla.

Ambicioznim diskom "Hodi" Van Gogh 1996. godine kreće novim pravcem nudeći žanrovski raznovrsnije pesme praćene efektnim video spotovima. Muziku je komponovao Zvonko Đukić, deo materijala uradio je sa članovima grupe, pesmu "Polje snova" napisao je Saša Dragić, a deo tekstova je urađen po motivima pesnika Momčila Nastasijevića. Produkciju je opet radio Saša Habić, a sa ploče su se izdvojile "Delfin", "Hodi", "Kiselina", "Apsolutno ne". Kao bonus na disku su se našli koncertni snimak pesme "Luna" i instrumental "Vertigo". Na kompaktu "Moja generacija" Kornelija Kovača, krajem 1996. godine objavljena je njihova obrada pesme "Jagode i maline" iz repertoara Korni grupe. Koncertni CD "No comment", snimljen na njihovim nastupima 23. i 24. januara 1997. godine u beogradskom SKC-u, donosi izbor pesama iz čitave karijere sa naglaskom na novijim pločama.

Tokom '97. grupa je koncertno gostovala u 115 gradova širom Jugoslavije i Makedonije.
Aprila meseca '98. pojavio se CD singl "Qu'hier que demain", na kome se nalazi pesma "Polje snova" u dve verzije, od kojih je jedna akustična.
Van Gogh je spremio nove pesme za novi studijski album koji se pojavio u prodaji 28. februara '99, a posle toga najveći bend Yu scene je krenuo na promo turneju zvanično od 01. septembra 1999.
Grupa je zamenila basistu. Umesto dosadašnjeg Aleksandra Baraća, novi basista je Dušan Bogović - Gary.


Diskografija

VAN GOGH

SVET JE MOJ

STRAST

TRAGOVI
PROŠLOSTI

HODI

NO COMMENT
LIVE

OPASAN PLES

HAPPY NEW EAR
LIVE

VAN GOGH
1986
REIZDANJE

SVET JE MOJ
1991
REIZDANJE
Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS