Kampanja CONTROL ARMS
control arms

BUM

EBCO

MMP
11. i 12. jun 2005. godine
10.00 – 18.00 h


Balkansko udruženje mladih i EBCO Balkan ispred MREŽE MIROVNE POLITIKE organizuju štand za prikupljanje „potpisa“ za peticiju MILION LICA kao deo globalne kampanje za KONTROLU ORUŽJA koja se sprovodi u celom svetu u organizaciji IANSA-e, AMNESTY INTERNATIONAL-a i OXFAM-a.

ZAŠTO ŽELIMO DA SE UKLJUČIMO U OVU KAMPANJU?
“Milion Lica” je novi oblik kampanje. Prikupljamo fotografije i autoportrete ljudi širom sveta da bismo demonstrirali našim vladama da nam je potrebna efektna i hitna akcija kako bi se kriza u trgovini oružjem stavila pod kontrolu.
Naš cilj je da prikupimo milion lica do 2006. godine čime bi poslali snažnu poruku podrške kampanji CONTROL ARMS – KONTROLA ORUŽJA.
Ovaj veliki HUMANI POKRET treba da upotrebimo da bismo UBEDILI SVETSKE VLADE
da potpišu globalni SPORAZUM O TRGOVINI ORUŽJA.
Uz Vašu pomoć, to će biti NAJVEĆI SVETSKI POKRET protiv ZLOUPOTREBE ORUŽJA.


Ovu peticiju su do sada potpisale i brojne svetske poznate ličnosti iz oblasti sporta, umetnosti i kulture,
i javnog života uopšte.

Želimo da i mi budemo integralni deo ovog globalnog dešavanja.
Na taj način želimo da pokažemo celom svetu da jedna mala zemlja, koja je prošla kroz golgotu koju svi dobro pamtimo i još uvek osećamo njene posledice, želi da pošalje poruku mira, nenasilja, ljudske tolerancije.
Želimo da pokažemo celom svetu da narod Srbije ne želi ratove, niti je ikada želeo, da je protiv zloupotrebe oružja.
Želimo da na taj način POPRAVIMO LOŠU SLIKU o našoj državi, našem narodu, koja je,
na žalost, u mnogim zemljama sveta još uvek jedina slika o nama.
Želimo da pošaljemo poruku mira celom svetu, poruku da smo protiv svih ratova koji se vode na planeti, u nadi da ćemo pomoći da se zaustavi kršenje najosnovnijeg ljudskog prava,
PRAVA NA ŽIVOT.

Balkansko udruženje mladih (BUM) i EBCO Balkan organizuju štand na Adi Ciganliji (između restorana „Jezero“ i krana za Bandži skokove), gde će svi posetioci BEOGRADSKOG SPORT FESTIVALA moći da daju svoj „foto potpis“, svoje lice i da pošalju svoju sliku direktno na globalni sajt CONTROL ARMS.org. Takođe, svi zainteresovani će moći da saznaju nešto više o samoj kampanji, pokretu i uopšte o ovoj mirovnoj inicijativi.

Članovi i volonteri dveju organizacija će fotografisati zainteresovane posetioce festivala i podeliti prateći propagandni materijal sa sloganom: LAKO NAORUŽANJE JE ORUŽJE ZA MASIVNO UNIŠTENJE.

Kampanja CONTROL ARMS i peticija MILION LICA su deo aktivnosti u okviru SVETSKE NEDELJE AKCIJE ZA KONTROLU ORUŽJA, koju ove godine po peti put organizuje Internacioanalna akciona mreža za kontrolu oružja – IANSA.
 
Pokrovitelji ove aktivnosti su kancelarija UNDP Beograd (www.undp.org.yu) i Regionalni centar za kontrolu malokalibarskog naoružanja – SEESAC (www.seesac.org).
UNDP
 
SEESAC

DOBRO DOŠLI!                   

http://www.ControlArms.org                   


www.bum.org.yu - www.ebcobalkan.org                   
Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS